Cipele koje zapošljavaju muškarce – jedan korak do pravog posla

Cipele koje zapošljavaju muškarce – jedan korak do pravog posla

 

Zima se bliži kraju i vreme je da se aktiviraš! Zgrabi svaku priliku koja ti se pruža i ostvari svoje želje. Sve je mnogo lakše kada imaš pravi posao. Bez obzira da li si nezaposlen ili želiš da pronađeš lepši, bolji ili plaćeniji posao od ovog koji trenutno imaš, čeka te ozbiljna priprema: traženje posla na sajtovima za zapošljavanje, u oglasima, preko prijatelja, zatim sređivanje CV-a, pisanje motivacionih pisama, željno iščekivanje poziva, spremanje za intervjue, dugi razgovori sa potencijalnim poslodavcima. Dobro pripremljen CV je polovina uspeha, a druga polovina koja te deli od posla iz snova je dobar intervju. Budućeg poslodavca ćeš uveriti da si ti pravi kandidat znanjima i veštinama koje poseduješ, to je sigurno. Da li si znao da intervju za posao počinje pre nego što izgovoriš prvu reč? Ono što govori o tebi pre nego što počneš da govoriš o sebi je tvoj stil. Prvi utisak nekada može da bude od presudnog značaja i da odredi tok i ishod intervjua. Ne zaboravi, nikada nećeš dobiti drugu šansu da ostaviš prvi utisak. Od prvog utiska zavisi dalji tok razgovora. Ako je prvi utisak negativan, poslodavac neće biti motivisan da sasluša sve šta imaš da kažeš i manja je verovatnoća da će te zaposliti, a ako je utisak pozitivan, poslodavac će te proceniti da si prijatna i pozitivna osoba koja je vredna njegove pažnje i vremena, a to ti daje ozbiljnu prednost prilikom odabira kandidata. Da li si znao da mnogi poslodavci prvo pogledaju u cipele?

Istraživanje  pokazuje da možemo da saznamo godine, osobine ličnosti i visinu plate na osnovu boje, stila i cene cipela koje osoba nosi. Mi iz Cipele i tašne znamo koliko dobar utisak ostavljaju kvalitetne kožne cipele i odlučili smo da ti otkrijemo nekoliko tajni za ostavljanje sjajnog prvog utiska.

plave kožne cipele

Sjaj pre svega. Ako na prvom intervjuu ne daš sve od sebe da ostaviš najbolji utisak, nećeš to raditi ni kasnije. Svakoj firmi su potrebni zaposleni koji se trude i daju sve od sebe. Pre svega je važno da ti cipele budu čiste i uredne. Seti se, postoji velika mogućnost da će ti budući poslodavac pogledati prvo u cipele. Na tebi je da doneseš odluku da li će to biti uredno očišćene kvalitetne kožne cipele ili ne. Ovde možeš pronaći više informacija o održavanju različitih vrsta kožne obuće.

Svaka prilika ima svoju obuću. Ne nosiš istu obuću kada ideš u šetnju i kada ideš na trčanje, zar ne? Isto važi i za posao: obuća koju nosiš treba da bude prilagođena mestu i prilici. Ako konkurišeš za posao u ozbiljnoj firmi, patike nikako ne treba da ti budu opcija, kao ni omiljene cipele za svaki dan. Pokaži poslodavcu da ti je važno kakvo mišljenje će imati o tebi tako što ćeš odabrati cipele koje odgovaraju imidžu firme. Možeš (zapravo je i poželjno) da se raspitaš o firmi pre odlaska na prvi intervju. Osim što ti to pomaže da se bolje pripremiš, ostavićeš i dobar utisak.

Intervju nije trenutak za eksperimentisanje. Sasvim je u redu da privatno nosiš kakvu god obuću želiš, ali situacija je malo drugačija kada je posao u pitanju. Svi odlazimo na posao da bismo ispunili neka očekivanja. Jedno od prvih očekivanja koje stavljaju pred nas jeste da se uklopimo. Tvoj lični stil će govoriti o tome daleko više nego ti. Pokaži svojim elegantim crnim kožnim cipelama da si spreman da se uklopiš u svaku novu situaciju i da su izazovi ono što te motiviše, a ne ono što te sputava. Smelost u ličnom stilu ostavi za slobodno vreme, a na poslu se istakni energijom i idejama koje poseduješ.

Cipele su usklađene sa garderobom. Ti najbolje znaš kakav stil se očekuje na radnom mestu za koje konkurišeš. Da bi prvi utisak bio dobar, bitno je da sve na tebi izgleda skladno. Kada odlučiš koja garderoba je adekvatna, ne zaboravi da u skladu sa njom odabereš i odgovarajuće cipele. Nećeš nositi istu obuću kada obučeš odelo i kada obučeš farmerice i košulju. Neki poslodavci ističu da su dobre cipele važnije od garderobe. Bez obzira na to koliko je kvalitetno i skupo odelo, neadekvatne cipele nepovratno kvare utisak. Mogućnost da pogrešiš u izboru cipela je smanjena ako se opredeliš za vrhunske ručno izrađene kožne cipele sa kožnim đonom.

Svako je kovač svoje sreće. Ne možeš da utičeš na sve u svom životu, ali možeš na mnoge važne aspekte. Možeš da doprineseš ostavljanju dobrog prvog utiska. Znaš kako i gde da pronađeš ono što ti je potrebno. Izbor je na tebi. Poseti naš sajt cipeleitasne.rs ili dođi kod nas u radnju (ulica 17. oktobra 17, Smederevo), tu smo da podržimo svaki tvoj korak ka uspehu. Srećno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 4 =